Skip to content

Sommerprosjekt 2022Team dobee

Profilbilde av Torunn Seyffarth

Forfatter

Torunn Seyffarth
5 minutter lesetid

Team dobee: (f.v): Line, Håkon, Torunn, Monika

Hei! Jeg heter Torunn og hadde sommerjobb hos ITverket nå denne sommeren, sammen med denne flinke gjengen. Vi hadde gleden av å jobbe hos dobee, som var utrolig spennende.

Team dobee

  • Torunn Elisabeth Seyffarth – Ingeniørvitenskap & IKT
  • Håkon Telje – Datateknologi
  • Line Elisabeth Omli-Moe – Kommunikasjonsteknologi
  • Monika Luu – Informatikk
  • Martin Breivik Smebye – Teamlead (ITverket)

Verdens beste Team Lead!

Første uken

Sommeren startet rolig på kick-off på Hafjell. ITverket hadde leid en sværing av en hytte, og rigget opp med både kursing og sosialt i tre dager. Denne uken førte til at hele sommeren gikk veldig raskt, ettersom at vi hadde en uke vi følte det var mest sosialt. Vi ble raskt kjent og koste oss i blant annet jacuzzien. Etter hvert ble vi også tildelt team og fortalt litt om kunden vår. Jeg ble faktisk tildelt et annet team, Team BOS, og dro til Lørenskog den første dagen etter hyttetur. På vei hit innså jeg at reiseveien Asker-Lørenskog hver dag ikke var helt ideelt, og i løpet av dagen fikk ITverket arrangert et bytte mellom meg og en annen sommerstudent. Dette satt jeg stor pris på, selv om det var selvsagt kjipt å forlate guttene!

Det var altså slik det endte opp med tre jenter i Team Dobee, til fordel for Håkon, og fire gutter på Team BOS. Torsdagen dro vi rett fra første «ordentlige» arbeidsdag til ITverkets sommerfest, som det var veldig stas å bli invitert til. Fredag den første uken ble altså min første ordentlige arbeidsdag hos kunde, dobee. Kontoret deres er lokalisert på Vika, som var sentralt.

Om kunden

For å forstå hva vi drev med i sommer så må jeg starte med å fortelle hva dobee driver med. dobee er en plattform for OKR, som er en målstyringsverktøy. Kort fortalt så handler det om at en bedrift setter en ambisjon eller strategi for de neste årene, og skal knytte mål hver periode opp mot denne. Ansatte i bedriften kan bidra på målene, og en administrator kan registrere målbare resultater. Disse resultatene kan man se grafisk. Målet er å skape engasjement og åpenhet rundt fremgangen til bedriften, slik at forhåpentligvis flere bidrar utenom sine normale arbeidsoppgaver.

Som sjefen selv sier:

Å jobbe med gjengen bak dobee har vært svært inspirerende og har satt OKR på agendaen i ITverket. Vi jobber nå enda mer sammen for å nå de ambisiøse målene vi har satt oss.

- Tom Henrik Rogstad, Administrerende direktør

Videre i sommerprosjektet

Andre arbeidsuke, da vi begynte den første sprinten, ble vi delt i to. Monika og Håkon jobbet bl.a med grafbiblioteket til dobee, og oppgavene deres var å bytte ut biblioteket til et med ikke-kinesisk dokumentasjon, samt å gjøre grafen litt mer visuell attraktiv. Jeg og Line skulle jobbe med integrasjoner til Teams, etterfulgt av Slack. Vi skrev i Typescript både frontend og backend, i Node og React. Martin (og Caroline en uke) satt med oss under hele prosjektet. I tillegg sitter Øystein og Mari som jobber i ITverket som konsulenter hos dobee. Vi fikk dermed veldig god teknisk hjelp hele veien, som var over all forventning.

Vi fikk virkelig testet konsulentlivet på kontoret til dobee, som var ekstremt engasjert og fornøyd med oss hele veien. Det var gøy å kontinuerlig få tilbakemeldinger, og å få høre om hvor viktig vårt arbeid faktisk er for dem og kundene deres. Vi satt stor pris på å ha en reell kunde, og motivasjonen vår for å jobbe ble desto større på grunn av dette. Dagene fløy forbi, og plutselig hadde vi to uker ferie.

Etter ferien fikk vi sitte på ITverket kontoret sammen med de andre sommerstudentene. Vi fortsatte der vi slapp på koding, men etter noen dager begynte vi på en designsprint. Her fikk vi brynet oss på å løse kundeproblemer, tegne og være kreative i Figma. Det var veldig spennende å være med på en prosess som potensielt kan endre mye av strukturen på hele plattformen. Vi jobbet litt frem og tilbake med koding og designsprint frem til slutten.

Sosialt

De ansatte hos ITverket har tatt initiativ og ansvar for det sosiale fra start. Vi har vært med på utrolig mye gøy, og blitt godt kjent med både ansatte og sommerstudenter. Det ble arrangert minst en sosial happening i uken, samt fagkvelder og diverse. Det var også rom for å komme med forslag, som for eksempel at jeg fikk lov til å foreslå Syng etter en fagkveld. På disse dagene var det alltid planlagt for middag i tillegg, som gjorde at alt ble veldig lavterskel etter jobb. Det er tydelig at ITverket er glad i å samles, og finner på mye forskjellig.Jeg har satt stor pris på at vi har blitt inkludert i alt som skjer for hele bedriften, fra start. Vi kunne bli med på ukentlig Padel, fotball, klatring etc.

Vi har virkelig kost oss med ispauser, tørre vitser, digg lunsj og å stadig vekk knekke nye koder. Alt i alt, en fantastisk sommer som fløy forbi!

Takk for oss :)