Skip to content

Sommerprosjekt 2022Team BOS

Profilbilde av Håkon Anders Strømsodd

Forfatter

Håkon Anders Strømsodd
4 minutter lesetid

Bertel O. Steen Team Podiet

I løpet av seks uker sommeren 2022 har Team Podiet utviklet flere monitoreringsdashbord for Bertel O. Steen. Teamet besto av fire studenter fra NTNU i Trondheim og ble veiledet av teamlead Praveen fra ITverket.

Team Podiet

  • Anmol Singh - Datateknologi (NTNU)
  • Håkon Anders Strømsodd - Datateknologi (NTNU)
  • Jonny Ngo Luong - Informatikk (NTNU)
  • Ole-Magnus Vian Norum - Datateknologi (NTNU)
  • Praveen Kirubaharan - Teamlead (ITverket)

Team Podiet hos Bertel O. Steen: (f.v) Praveen, Ole-Magnus, Håkon, Anmol og Jonny

Oppstart

Vi startet allerede i januar med sosiale sammenkomster og kurs. Under kursene fikk vi prøve oss på kode-kata og lærte om både frontend- og backend-prinsipper med teknologier som Vue, ASP.NET, Flutter. I mars møttes sommerstudentene og noen av de ansatte fra ITverket for første gang. Under dette møtet i Trondheim fikk vi introduksjon til Azure DevOps og Cloud før vi hadde en hyggelig middag på Una Solsiden.

Som kickoff til sommerjobben dro vi alle på hyttetur til Hafjell. Der fikk vi innføring i de tre sommerprosjektene og ble delt inn i team. Teambuilding var en sentral del av oppholdet og hver dag ble det organisert både kursing og sosiale aktiviteter for å bli bedre kjent.

Prosjektet

Bertel O. Steen er en stor bedrift med mange forskjellige IT-systemer og de ønsket en løsning for å enkelt kunne monitorere driften av disse IT-systemene. Vårt sommerprosjekt gikk derfor ut på å lage dashbord i monitoreringsprogramvaren Splunk. Sommerens prosjekt fokuserte mest på Bertel O. Steens integrasjonsteam, men løsningene er planlagt å utvides til flere team i fremtiden.

Dashboard laget under sommerprosjektet på infoskjerm hos Bertel O. Steen (dataene som vises her er ikke reell)

Ettersom ingen av studentene hadde erfaring med Splunk tidligere var dette et spennende, utfordrende og veldig lærerikt prosjekt. I sommer har vi sittet både hos Bertel O. Steen på Lørenskog og på kontoret til ITverket på Lille Grensen.

Gjennom prosjektet fikk vi erfaring med å jobbe som konsulent på et reelt prosjekt for en ekstern kunde. Vi fikk øvd oss på smidig utvikling ved å bruke Scrum som arbeidsmetodikk med ukentlige sprinter og demo for kunden mot slutten av hver sprint.

Sosialt

Da vi ikke “Splunket” var det ikke vanskelig å finne på noe gøy i pausene. Det gikk ofte i bordtennis, der vi landet en sølvmedalje i ITverket Open 2022! Vi fant også vår indre pensjonist da vi forsøkte oss på sudoku og kryssord mot slutten av sommeren. Vi hadde også interne kurs på teamet, deriblant i Vim og React, og vi greide til slutt å omvende alle til å bruke den overlegne teksteditoren, Vim!

Håkon og Anmol spiller bordtennis

Hver torsdag i løpet av sommeren ble det og arrangert sosiale aktiviteter etter jobb. Vi fikk prøve oss på blant annet bueskyting, karaoke og escape room (der ett lag var tydelig raskere enn det andre :P). Det var alltid veldig hyggelig å treffe sommerstudentene fra de andre teamene og høre hvordan det gikk med deres prosjekter.

I juli holdt vår egen Jonny kurs i CTF (Capture the Flag) for ITverket. Vi ble delt inn i lag og konkurrerte i hacking. Med kule lydeffekter og stort konkurranseinstinkt var det ingen som hadde tid til å ta pause for å spise. Med mye hjelp fra Jonny greide laget til Anmol å klatre til topps på ledertavla. Kvelden ble toppet med karaoke på Syng.

Jonny holder foredrag om CTF

Lagene konkurrerer i CTF

Vi takker for en kjempebra sommer her hos ITverket!

Hilsen Anmol, Håkon, Jonny og Ole-Magnus