Skip to content

Sommerprosjekt 2022Team Barnekreftforeningen

Profilbilde av Olav Nomeland

Forfatter

Olav Nomeland
3 minutter lesetid

Vi er team Barnekreftforeningen! I sommer har vi utviklet en applikasjon der målet har vært å samle inn mest mulig penger til inntekt for Barnekreftforeningen. I forkant av og under itDAGENE på NTNU vil vi derfor arrangere en løpekonkurranse, der studenter løper og registrerer øktene på Strava. Totalt antall kilometer tilbakelagt vil utgjøre en sum, som deltagende bedrifter donerer til Barnekreftforeningen.

Team Barnekreftforeningen

Vi består av tre studenter fra NTNU:

  • Lise Marie Nilsen - Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet
  • Mads Bakken - Ingeniørvitenskap & IKT
  • Olav Alexander Nomeland - Datateknologi

I tillegg har vi fått god hjelp og veiledning av teamlead Marius Thingwall fra ITverket!Vi startet med en tre dagers kickoff på Hafjell med resten av sommerstudentene, en hyttetur som kunne by på både kurs, sosialisering og teambuilding. Etter en myk start på sommerjobben satte vi i gang med prosjektet. Vi skulle utvikle en fullstack-applikasjon helt fra bunnen av, noe ingen av oss hadde gjort før. Resultatet av dette har vært et stort læringsutbytte for alle tre, der vi har fått en mye bredere forståelse for systemarkitektur og prosessene bak utvikling i en fullstack-miljø. Vi bestemte oss tidlig for at vi ikke skulle dele oss i typiske frontend- og backendgrupper, men heller ta del i alle teknologiene ved prosjektet. Dette førte til bredere kompetanse hos alle tre, og større eierskap til produktet.

Intensjonen er at webapplikasjonen vi har utviklet skal brukes under itDAGENE 2022 på NTNU. Her kan studenter enkelt melde seg på ved å scanne en QR-kode. Når det er gjort, gjenstår det bare én ting for den enkelte deltaker - å løpe. Jo mer man løper, jo mer bidrar man i potten som går til Barnekreftforeningen. Her er tanken at bedrifter som deltar på itDAGENE kan velge å støtte innsamlingen mot ekstra publisitet.Vi har ikke bare programmert i tiden vi har tilbrakt hos ITverket. Vi har blant annet kjempet utallige slag over bordtennisbordet og spist is på verandaen. Utenfor arbeidstid har vi også rukket å gjøre masse gøy – vi har prøvd oss på bueskyting, sett standup på Latter og deltatt på Escape Room, for å nevne noe.

Hver fredag har vi hatt demo for kunden og ansatte i ITverket. Her har vi gått gjennom hva vi har gjort den siste uken, og potensielle nye utfordringer vi har møtt på veien. Vi fulgte i stor grad scrum-rammeverket i arbeidsprosessen vår, hvor demo er en sentral del av hver sprint. Etter demo gjennomførte vi retrospektiv med teamet, der vi fikk reflektert over hva som gikk bra og hva som kunne gått bedre denne uken. Hver mandag morgen hadde vi sprintplanlegging, der vi kartla hva vi ønsket å oppnå i løpet av uken, og de resterende dagene hadde vi standup klokken 0900. Dermed visste vi til enhver tid hva vi skulle jobbe med. Vi har hatt en veldig hyggelig og lærerik sommer hos ITverket, og vi er alle tre strålende fornøyd med de seks ukene vi har tilbragt her!