Skip to content

Sommerprosjekt 2021ITverket fagsystem

Profilbilde av Johanne Lie

Forfatter

Johanne Lie
4 minutter lesetid

Hei! Johanne heter jeg, og i skrivende stund er jeg på siste året mitt på en master i Datateknologi i Trondheim. Jeg har jobbet som utvikler for ITverket i sommer og fått innsyn i både bedrift, personer og arbeidshverdag, som jeg tenkte å gi litt innsyn i her! En kortfattet oppsummering av meg er at jeg er 26 år, kommer fra Bergen, og har tidligere fullført en bachelor i Automasjon ved HiB. Med andre ord er jeg glad i både teknologi og å studere.

I sommer var vi fem studenter som utviklet en løsning for ITverket som muliggjør opprettelse av og påmelding til interne arrangementer. ITverket legger mye fokus på både faglige og sosiale arrangementer, og ønsket en løsning for å forbedre tilbudet.

Vi var så heldige at vi slapp unna alt som heter hjemmekontor og fikk møte fysisk hele sommeren. For det meste satt vi på ITverket sine kontorer, men vi var også litt hos Bertel O. Steen ved starten av sommeren. Der hadde vi introduksjonskurs til teknologiene vi skulle bruke, kode-kata (tenk kodenøtter) og kurs for å forbedre kvalitet på koden vi skriver. Spennende og nyttig!

Teamet vårt bestod av:

  • Johanne Lie, Datateknologi NTNU
  • Hanne Opseth Rygg, Kybernetikk NTNU
  • Santhosh Shanmugam, Kommunikasjonsteknologi NTNU
  • Magnus Hanesand, Datateknologi NTNU
  • Eirik Olav Aa, Datateknologi NTNU

Hvordan vi jobbet

Mye av det å være utvikler går på annet enn å faktisk skrive kode. For å holde oversikt over hva som måtte gjøres, hva som var viktig og for å få oversikt over fremgang fulgte vi Scrum-rammeverket. Vi hadde ukentlige sprinter med sprint-planlegging og daglige standups, og en demo ved ukeslutt for å vise frem hva vi hadde fått til. For å forbedre hvordan vi jobbet som et team hadde vi på slutten av sprinten et retrospektiv-møte for å ta opp hva som må gjøres annerledes og hva som funket bra. Jeg satte pris på denne måten å jobbe på, både fordi det var gøy å kjenne på hverdagen i jobb som konsulent, men også fordi det fungerer så bra.

For utviklingen av systemet delte vi opp teamet i to, frontend (tre personer) og backend (to personer). Dette fungerte bra for å effektivisere utviklingen og for å fordypet oss mer i teknologiene vi brukte. Ikke minst lærte vi mye av å samarbeide på tvers av gruppene, For frontendutviklingen brukte vi web-rammeverket Angular, og på backend brukte vi .NET og Azure SQL.

Siste demo

Om prosjektet

Prosjektet var delt i to deler. Det første gikk ut på å lage en nettside hvor ansatte kan opprette arrangementer. (interne foredrag, kurs, sosiale events osv.). Naturligvis skulle det også gå an å melde seg på arrangementer. Når man deltar på et arrangement får man poeng, og man får enda mer poeng for å bidra til å arrangere. For å gjøre det litt mer moro lagde vi også en ledertavle som viste statistikk for selskapet.

Den andre delen av prosjektet inneholdt brukersider med informasjon om hver ansatt i ITverket der man har oversikt over egen statistikk om oppmøte og bidrag på arrangementer, og man skal kunne se informasjon om hver ansatt.

Sosialt i løpet av sommeren

Og så er det viktig å presisere at det ikke bare har vært jobb i sommer, men også mye sosialt. Den første uken hadde vi sosialt opplegg etter jobb de to første dagene. Det var veldig greit for å bli raskt kjent med hverandre, sånn at man tidligere jobber godt sammen. Sammen gjorde vi mye sosialt resten av sommeren også, og kan nevne at vi blant annet har prøvd SUP (stand up paddleboard), klatrepark, paint’n sip, ølsmaking og vi har spist mye is! I tillegg har vi vært flinke til å ta pauser med kortspillet yaniv på terrassen. Alt i alt har vi på teamet kost oss masse i sommer og lært mye nytt :D

Vennlig hilsen Johanne, Hanne, Magnus, Eirik og Santhosh

Paint`n`sip