Skip to content

Sommerprosjekt 2019Fortum Tellier

Profilbilde av Caroline Stensland Selte

Forfatter

Caroline Stensland Selte
4 minutter lesetid

Nå går sommeren mot slutten og det gjør også vårt prosjekt. I løpet av seks uker har vi, et team bestående av fem studenter fra NTNU, sittet hos Fortum Tellier på Skøyen.

Team Fortum Tellier

  • Øystein Hammersland – Informatikk
  • Håkon Collett Bjørgan - Industriell økonomi og teknologiledelse
  • Caroline Stensland Selte - Kommunikasjonsteknologi
  • Mari Fredriksen - Datateknologi
  • Sigrid Kjønnø Schaanning - Kybernetikk og robotikk
  • Vegard Saga – Teamleder

Oppe fra venstre: Øystein og Håkon
Nede fra venstre: Caroline, Mari og Sigrid

Forberedelser

Allerede våren før vi startet møttes vi som var i Trondheim både på kurs og middager for å komme i gang og bli bedre kjent. Likevel var det en spent gjeng som møttes på Oslo S før turen gikk videre til Hafjell for kickoff i to dager. Der var vi sammen med det andre teamet som også var sommerstudenter hos ITverket. På Hafjell stod kodekvalitet, kode-kata, git og hva det vil si å være konsulent i fokus. Etter både sosialt opplegg og en del koding følte vi oss litt mer forberedt til å dra ut til kunden neste dag.

Hva har vi gjort?

Som sommerstudent hos ITverket har vi fått sittet ute på et reelt prosjekt hos en kunde. Vi har brukt scrum og jobbet i ukentlige sprinter, noe som innebærer daglige standups og demo for kunden hver uke. Dette har gjort at vi har fått kjent på den virkelige hverdagen som konsulent.

Prosjektet vårt har vært for Fortum Tellier som hvert år distribuerer millioner av strømfakturaer, og disse genereres automatisk. Da kan det naturligvis skje feil underveis, og vårt prosjekt i sommer har handlet om å gjøre denne prosessen mer transparent for saksbehandlerne hos Fortum Tellier. Vi har laget en applikasjon hvor vi samler data fra flere databaser slik at en saksbehandler enkelt kan følge flyten til alle fakturaer som produseres og sendes.

Hele vårt team har jobbet med frontend, med et tett samarbeid med utviklere i Fortum Tellier for å få riktig backend på plass. Da vi kom til Fortum Tellier i juni fantes det allerede en MVP som var laget med Angular. De første ukene gikk derfor til å bli kjent med den eksisterende kodebasen og å bli komfortable med Angular. Deretter videreutviklet vi den eksisterende applikasjonen til det produktet det har blitt i dag.

Demo for kunden.

Jobb er ikke bare jobb

I tillegg til jobb har det også blitt tid til mye sosialt og gøy. Vi har møtt det andre teamet med sommerstudenter fra ITverket en gang i uka og fått prøvd oss på teambuilding på “Fangene på fortet”, vært publikum på Standup på Latter og lært oss at vi alle sammen har et lite kunstnerisk talent på “Paint´n Sip”.

Paint'n Sip etter jobb.

Kort oppsummert

For å oppsummere er vi alle sammen veldig fornøyd med sommeren hos ITverket. Vi har fått sitte hos en engasjert kunde som tok oss godt imot og som har gitt oss mange gode innspill underveis. Vi har alle blitt flinkere til å programmere, mer komfortable med git og har fått lære hva det vil si å jobbe som konsulent. Den siste uken har vi fått satt produktet vi har laget ut i produksjon, og det er utrolig gøy å se at det vi har laget kommer til å bli tatt i bruk med en gang. I dag leverer vi fra oss produktet vi har laget til kunden og håper det vil gjøre hverdagen som saksbehandler hos Fortum Tellier litt enklere.

Vennlig hilsen Håkon, Øystein, Sigrid, Caroline, Mari og Vegard.